MATRENT

Technische dienst
+32 (0)2 689 28 90
Algemeen
+32 (0)2 689 29 42

U bent hier :

nieuws

De pers spreekt over MATRENT: “BOUWMAT” (06/03/2018)

maart 2018

MATRENT: Verhuur op maat

MATRENT is een 100% dochteronderneming van BIA en is bevoorrechte partner voor de verhuur van Komatsu machines van middelgroot en groot vermogen die niet alleen bestemd zijn voor de bouwsector, maar ook voor goederenoverslag, steengroeven, havenactiviteiten en recycling-en sorteercentra. MATRENT heeft zijn machinepark sinds kort aangevuld met niet concurrentiele producten aan Komatsu, zoals Bomag walsen van 7 en 13 ton. MATRENT bestrijkt ook de competitieve maar veelbelovende Nederlandse markt. Hij biedt er machines aan waarvan de kenmerken enigszins afwijken van die op de Belgische markt, zoals bredere rupsplaten en speciale bakken die beter afgestemd zijn op de toepassingen in dat land.

MATRENT ontwikkelt zich verder en vult zijn vloot aan met meerdere machines uitgerust met de nieuwste technologien

Een groeiende markt, een stijgende vraag en de natuurlijke vernieuwing van de machines zijn allemaal factoren die er MATRENT toe aangezet hebben om zijn machinepark uit te breiden. Tegen eind dit jaar zal het verhuurpark 100 machines tellen. “Concreet”, zo verklaart Rental Manager Bruno Croegaert “kunnen klanten voortaan verschillende machinetypes huren, zoals graafmachines op rupsen van 14 tot 37 ton, graafmachines op banden van 14 tot 16 ton, maar ook rupsbulldozers van 13 tot 19 ton en wielladers van 13 tot 35 ton.” En hij voegt er nog aan toe: “De meest recente technologien zijn tevens beschikbaar op hybride graafmachines op rupsen van de derde generatie, van 21 tot 37 ton, en op machines met intelligente besturing via GPS zoals de PC210LCi-11 en de D51PXi-24 en D61PXi-24 bulldozers. Wij zijn de enigen die deze machines aanbieden.” De vloot omvat verder nog een HD605 starre dumper van 63 ton en een HM 300-5 knikdumper.

Waarom huren?

Huren wordt de ideale manier voor aannemers om de juiste machine in te zetten voor een bepaald werk. En wie een machine huurt, hoeft zich niet te bekommeren om eventuele pannes. “Bovendien”, preciseert Rental Manager Bruno Croegaert, “willen klanten niet langer eigenaar zijn van hun machines omwille van de beschikbaarheid van liquide middelen. Vandaar dat we een verhuuraanbod op lange termijn hebben uitgewerkt. 30% van onze vloot is momenteel reeds op lange termijn verhuurd.” Naast de flexibiliteit van een verhuurformule inzake machinekeuze, is het evident dat logistieke problemen rond opslag, onderhoud, eventuele pannes en transport niet door de huurder opgelost hoeven te worden. Het bedrijf heeft onlangs drie wielladers van grote capaciteit geleverd aan de firma Sagrex.

Gepersonaliseerd aanbod

Deze specifieke markt is in volle expansie. “Elke aannemer, elke werf heeft zijn eigen vereisten en werkgewoonten. Dat is de reden waarom wij vooraf in dialoog gaan om exact te bepalen wat de klant van ons verwacht inzake service, machinecapaciteit, aangepaste attachments, werkomstandigheden en interventietijd. De voordelen die wij onze klanten bieden, zijn divers maar kunnen in volgende termen worden samengevat: persoonlijke service en commerciële flexibiliteit, keuze en kwaliteit van het gehuurde materieel”,  vertelt Bruno Croegaert.

Talrijke voordelen

  • Geen investering;
  • Kostenbeheersing;
  • Onmiddellijke beschikbaarheid van het materieel voor de duur van een dag tot meerdere jaren;
  • De zekerheid te kunnen werken met recente (minder dan 2 jaar oud) machines die nauwgezet onderhouden worden en tussen de verhuurbeurten in nagekeken worden;
  • Een onberispelijke service op maat, zowel inzake kwaliteit als interventiesnelheid op de werf door geschoolde techniekers;
  • Machines van de merken Komatsu en Bomag die vermaard zijn om hun kwaliteit, prestaties en betrouwbaarheid, en voldoen aan de behoeften van veeleisende klanten.

Voor BOUWMAT website : BOUWMAT

Website by SoWeDo

© MATRENT 2024

MATRENT is een onderdeel van de groep Bia.

x
This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read more. Accept